Poniedziałek
12.06.2023r.
 
I Danie
zupa ogórkowa z ryżem 350g składniki: woda ogórek kiszony , ryż, mięso, drobiowe, marchew ,
seler korzeniowy , por , śmietana z mleka ,liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka liście,
śmietana ( z mleka).
Alergeny: 7,9, przyprawy.
 
II Danie
sos bolognese z makaronem 320g składniki: (mąka makaronowa durum pszenna). łopatka
wieprzowa mielona, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, pieprz czarny, sól, pomidory
krojone bez skóry, ser Grana Padano, bazylia suszona , oregano olej rzepakowy, sól himalajska.
Alergeny: 1, 7, przyprawy,

Deser
cytrynada 250 ml , składniki : woda cytryna , pomarańcza , miód,
truskawka 60g,
cytrusy -alergeny dodatkowe.
 
Wtorek
13.06.2023r.

I Danie
zupa wiosenna z ziemniakami gotowana na wywarze drobiowym serwowana z natką pietruszki
350 ml składniki: woda, kalafior, brokuł, marchew, pietruszka korzeń , por, seler korzeniowy,
mięso drobiowe bez skóry, lubczyk , przyprawy,
Alergeny : 9, przyprawy.

II Danie
udzik z kurczaka pieczony z pieca( 2 szt) 120g, składniki: mięso z kurczaka , olej rzepakowy,
czosnek, papryka czerwona mielona słodka, tymianek ,zioła prowansalskie,
ziemniaki młode z koperkiem 150g,
surówka z kapusty młodej , marchwi , ziaren słonecznika, i orzechami polana oliwą z oliwek
140g,
Alergeny : 8, przyprawy.

Deser
kompot czerwona porzeczka 250 ml, składniki: woda, czerwona porzeczka, miód,
banan 90g.

Środa
14.06.2023r.

I Danie
zupa gulaszowa 350 ml, składniki :woda, wieprzowina szynka surowa, wołowina rostbef, marchew
,papryka czerwona, pietruszka korzeń, seler korzeniowy cebula , śmietana (z mleka),koncentrat
pomidorowy, pieczarki, papryka słodka mielona , papryka ostra mielona, czosnek granulowany,
lubczyk , majeranek, olej rzepakowy, sól himalajska, ziemniaki.
Alergeny: 7,9, przyprawy.

II Danie
wieprzowina szynka w sosie własnym z pieca 110g, składniki: szynka surowa kulka, olej
rzepakowy , przyprawy
kasza gryczana 160g,
buraki na ciepło 10g,składniki; buraki , sok z cytryny, mąka pszenna
Alergeny: 1, przyprawy.

Deser
lemoniada 250 ml składniki: woda cytryna , pomarańcza , miód,
jabłka deserowe 120g,


Czwartek
15.06.2023r.

I Danie
zupa pomidorowa z makaronem 350 ml, składniki: woda, makaron ( mąka makaronowa durum
pszenna , jaja kurze) mięso z ud kurczaka, przecier pomidorowy, pomidory bez skóry, marchew,
pietruszka korzeń , seler korzeniowy, śmietana( z mleka) ,por, cebula, owoc jałowca, liść laurowy,,
lubczyk suszony,
Alergeny: 1, 3,7,9 przyprawy.

II Danie,
pierogi ukraińskie okraszone cebulką 240g, składniki: mąka pszenna ,olej rzepakowy, ,twaróg
półtłusty, jaja kurze całe, cebula ,pieprz mielony , sól ,
surówka marchew z brzoskwinią 140g,
Alergeny: 1, 3,7, przyprawy.

Deser
kompot wieloowocowy 250 ml, składniki: woda , mieszanka kompotowa mr., miód,
jabłko deserowe 110g.

Piątek
16.06.2023r.

I Danie
zupa żółta 350 ml, składniki: woda, ziemniaki, kalafior, papryka żółta, fasolka szparagowa
mrożona ,marchew, kukurydza konserwowa , por , pietruszka korzeń, , seler korzeniowy, śmietana
( z mleka), mleko, cytryna, masło ( z mleka), pietruszka liście, pieprz czarny , sól.
Alergeny: 9,7, przyprawy.

II Danie
ryba w cieście 110g, składniki: ryba Miruna, jaja kurze , mąka pszenna , mleko,
ziemniaki młode z koprem 150g,
surówka szwedzka z ogórka konserwowego polana oliwą z oliwek 150g,
Alergeny:1,3,7, przyprawy

Deser

lemoniada 250 ml, składniki : woda cytryna , pomarańcza , miód, mięta świeża,
cytrusy – alergeny dodatkowo.
jabłko deserowe 110g.


W przypadku nieobecności rezygnację z obiadu należy zgłosić telefonicznie Intendentowi szkoły w danym dniu do godz.15.00 (obiad zostaje odliczony od następnego dnia), na Librusa, lub na adres emaila: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


Nr Tel: 91 423 28 02 wew.15
Obiady wydawane będą od 01.do 22 czerwca 2023 r. włącznie (bez dni 8 i 9 czerwca 2023 r.)

 

 

Scroll
×